Međunarodni pokret za nulto radno vrijeme
Antiradna kampanja

Do kada zahtijevati?!

 

Život je nemoguć u društvu koje negira sve vrijednosti življenja, koje otvoreno prezire Život, u društvu koje je neprijatelj svakog pojedinca! Ono nas svakodnevno uništava, udaljava nas od nas samih!

Ipak, uprkos stalnim nastojanjima da se svaka pobuna uguši prije i nego što počne, danas gotovo svi nešto zahtijevaju i traže! Svatko ima neki prigovor! Pritisak je postao nepodnošljiv!

Ponovno su štrajkovi postali najpopularniji. Štrajkaju gotovo svi, od onih koji su direktno angažirani na podmazivanju sustava, do onih koji čine to indirektno.

Zahtjevi koje postavljaju nikada nisu ništa promjenili i vode samo u produžavanje i povećavanje patnje, naprosto zato što iz vida gube Život, zato što se postavljaju po logici dominacije. Kada bi mogli nešto promijeniti, oni više ne bi bili zahtjevi zato što bi odbacili uloge Gospodara i Robova i prerasli u samo življenje. Sve dok postoje takvi odnosi, sve dok imamo od koga zahtijevati, o Životu ne možemo ni sanjati, a jedino što nam preostaje je da se zadovoljavamo u najbolju ruku njegovim surogatima, da potiskujemo svoje želje, da sami sebi lažemo kako "i nije tako loše" i kako će nam možda biti i malo bolje.

Na takvim odnosima počiva ovo društvo, koje što više "napreduje" postaje nam sve gore i gore, a s obzirom na to da je "napredak" izmakao svakoj kontroli i da mrvi sve pred sobom, izgledi nam i nisu najbolji.

Za to nije odgovorna nikakva nedodirljiva sila na koju nemamo utjecaja. Tome najviše doprinose oni koji vjeruju u neostvarivost svojih želja, pa se zadovoljavaju time da ostanu unutar "začaranog kruga" Rob-Gospodar i povremeno prosvjeduju kako bi dobili sedative koje su im po zakonima najamnog rada gospodari dužni dati. Takvi ljudi su se odrekli života, a za uzvrat očekuju kompenzaciju u vidu najamnine. Neshvatljivo, ali ipak istinito.

Da bi okusili Život moramo odbaciti takve odnose, krenuti od sebe i vlastitih želja bez obzira na sve što nas prividno ograničava i sputava. Moramo napasti i uništiti strukture Kapitala i Dominacije, sve ono što nas udaljava od Života! Moramo prestati zahtijevati!

ZABAVITE SE!

UNIŠTITE OVO JEBENO DRUŠTVO KOJE UNIŠTAVA VAS!
Ne birajte sredstva!
SVE JE DOZVOLJENO!

Počnimo od rada!

kontakt: zerowork@email.com

 

 

 

na prvu stranicu