Mario Kovač

Baršunasto podzemlje

 

BUM!

 

Nitko ne zna kako funkcioniraju bolesni umovi i zašto čine djela koja čine. Svako okrivljuje djela, ali nitko ne traži uzroke. To je jedna od najvećih pogrešaka ovog društva.

Kad je junak naše priče bio mlad nitko nije mogao predvidjeti ono što će on jednog dana učiniti. Njegovi roditelji su htjeli da on bude pravnik ili sudac, ne obazirući se na njegove želje i sklonosti. Nakon završene srednje škole poslali su ga na Pravni fakultet i on je diplomirao. Nakon što je postao pravnik nije mogao braniti koga je htio. Morao je braniti i one koji su izvršili grozne zločine i često ih je uspijevao osloboditi optužbi. Za to je dobijao mnogo novaca, ali novac nije mogao izlječiti grižnju savjesti. Jednog dana, pak, njegovi su se već stari roditelji dosjetili da mu pronađu suprugu. On se tome usprotivio, ali par mjeseci nakon toga svadbena zvona su se nadaleko čula. Usprkos njegovom energičnom odbijanju da konzumira brak uskoro je dobio dva zdrava sinčića.

I kad konačno vidimo koliko su dirigirali njegovim životom, možemo li se čuditi što je on bar jednom u životu uzeo stvar u svoje ruke? Možemo li se čuditi što se omotao ogromnom količinom eksploziva, ušao u tramvaj prepun ljudi i aktivirao pakleni mehanizam?

Budimo suosjećajni!

 

Prethodna priča

 

Sljedeća priča

 

 

na prvu stranicu